+Запишете час онлайн
Иглотерапия за облекчаване на болка

Иглотерапия

Иглотерапията използва сухи игли за стимулиране на определени точки в тялото с цел подобряване на здравето, облекчаване на болката и оптимизиране на физическото състияние.

Как действа иглотерапията?

Иглите се поставят в определени точки на тялото, наречени „тригерни точки“. Те се избират въз основа на индивидуалните нужди на пациента и целта на терапията. Процедурата може да стимулира нервната система, освобождаваща хормони като ендорфини (естествени болкоуспокояващи вещества), които помагат за облекчаване на болката и подобряване на състоянието.

Какви са приложенията на иглотерапията?

  1. Управление на болката:
    Иглотерапията се използва за облекчаване на различни видове болки, като болки в гърба, врата и главата, мускулите и ставите. Тя може да бъде ефективна при хронични болки и за улесняване на симптоми при заболявания като мигрена и артрит.
  2. Стрес и депресия:
    Приложението на иглотерапия може да помогне за намаляване на стреса и подобряване на психическото здраве, като се стимулира освобождаването на хормони, свързани с усещането за благополучие.
  3. Подпомагане на рехабилитацията:
    В някои случаи иглотерапията се използва като част от програми за физическа рехабилитация след травми или операции. Тя може да помогне за възстановяване на функциите на тялото и намаляване на отоци и болка.

Важността на професионалния терапевт

Важно е иглотерапията да се извършва от квалифициран и лицензиран специалист. Това осигурява правилното поставяне на иглите и отчитане на индивидуалните нужди на пациента, гарантирайки безопасност и ефективност на процедурата.

Заключение

Иглотерапията представлява интересен подход към подпомагане на здравето и лечението на различни състояния. При правилното приложение от квалифициран специалист, тя може да бъде полезен инструмент в подпомагането на физическото и психическото благополучие на хората.

Винаги е добре да се консултирате с физиотерапевт, за да сте сигурни, че терапията е подходяща за вашия физически статус и положение.