+Запишете час онлайн
Аксесоарни упражнения с ластик и пудовка

Индивидуална корективна тренировка

Индивидуална корективна тренировка е персонализиран програма за трениране, създадена специално за да коригира неравновесия, увреждания или забавен прогрес във физическата форма на човека. Тя се базира на индивидуални нужди, цели и физически ограничения на даден човек и може да бъде предоставена от фитнес инструктор, треньор или физиотерапевт.

Как функционира индивидуалната корективна тренировка?

 • Оценка и планиране:
  Преди началото на програмата се извършва оценка на физическата форма, здравословното състояние и специфичните цели на човека. На базата на това се създава персонализиран план за тренировки.
 • Индивидуален подход:
  Програмата се изгражда съобразно специфичните потребности на човека – било то за коригиране на позата, подобряване на определени мускулни групи, възстановяване след травма и др.

Какво включва индивидуалната корективна тренировка?

 1. Упражнения за коригиране на позата: Това могат да бъдат упражнения, насочени към подобряване на стойката или коригиране на дисбаланси в мускулите, които могат да водят до лоша поза.
 2. Функционални упражнения за мускулите и ставите:
  Подходящи упражнения, които подобряват мускулната симетрия, баланса и мобилността на тялото.
 3. Фокус върху специфични проблемни зони:
  Тренировката може да бъде ориентирана към засегнати области, където човекът изпитва неравновесие или увреждания.

Важни аспекти:

 • Професионален съвет и насочване:
  Важно е индивидуалната корективна тренировка да бъде провеждана под ръководството на професионален инструктор или треньор, особено ако има предишни здравословни проблеми или наранявания.
 • Контролиран и постепенен напредък:
  Програмата за тренировки трябва да бъде планирана по начин, който позволява контролиран и постепенен напредък, осигурявайки оптимални резултати и минимизиране на риска от повторно увреждане.

Винаги е добре да се консултирате с професионален треньор или физиотерапевт, за да сте сигурни, че упражненията са подходящи за вашето физическо състояние и цели.

Така ние гарантираме, че вашата сигурност и здраве са на първо място. За повече въпроси и допълнителна информация се свържете с някой от нашите терапевти за консултация.