+Запишете час онлайн
Лечебен масаж

Лечебен масаж

Лечебният масаж, наричан още и медицински масаж, е форма на терапия, която се фокусира върху лечение на различни здравословни проблеми чрез масажни техники. Този вид масаж може да бъде приложен като част от лечение на определени състояния и болести, подпомагайки възстановяването и подобрявайки общото благосъстояние на пациента.

Какво включва лечебният масаж?

  1. Индивидуален подход: Всеки човек има уникални нужди, и лечебният масаж се извършва съобразно тях. Специалистите в областта на масажа ще изготвят индивидуален план, който отчита вашите проблеми и цели.
  2. Разпускане на мускулите: Масажът цели да разпусне напрегнатите мускули и стегнатите области на тялото. Този процес подпомага кръвообращението и намалява болката.
  3. Излекуване и възстановяване: Лечебният масаж се използва като средство за възстановяване след спортни наранявания или други физически състояния. Той помага на тялото да се възстанови по-бързо и ефективно.
  4. Стрес-релаксация: Масажът не е полезен само за физическото здраве, но и за ума. Той намалява стреса, подобрява психичното благосъстояние и насърчава релаксацията.
  5. Подобряване на гъвкавостта: Лечебният масаж помага на тялото да стане по-гъвкаво и мобилността на движенията да се подобри.

Какви са ползите?

  • Облекчаване на болката: Лечебният масаж помага при смущения в мускулите и ставите, както и при болки в гърба, шията и други части на тялото.
  • Подобряване на кръвообращението: Масажът стимулира кръвообращението, което допринася за по-доброто снабдяване на тялото с кислород и хранителни вещества.
  • Психично благополучие: Процедурата на масажа предоставя усещане за релаксация и блаженство, което подобрява психичното ви здраве.
  • Подкрепа за спортисти: Лечебният масаж е неотменна част от подготовката и възстановяването на спортисти след физически натоварвания и състезания.

Лечебният масаж може да бъде използван като самостоятелна терапия или като допълнение към други форми на медицинско лечение. Важно е да се консултирате със здравен специалист преди да започнете лечебен масаж, особено ако имате конкретни здравословни проблеми или състояния.