+Запишете час онлайн
Преглед на глезен

Биомеханичен анализ на ходила и стойка

Биомеханичният анализ на ходила и стойка е иновативна процедура, която ни помага да разберем как тялото ни функционира по време на движение и статичност. Тази важна процедура предоставя ценна информация за биомеханичните аспекти на походката, както и за стойката, които играят ключова роля в нашия общ физически комфорт и здраве.

Анализ за плоскостъпие
Анализ за плоскостъпие – основен фактор за подпомагане на здравето за цялото тяло.

 

Анализ на гръбначно изкривяване
Анализ на гръбначното изкривяване – важна стъпка за определянето на подходяща терапия.

Какво включва биомеханичният анализ на ходила и стойката?

  1. Детайлно изследване на походката: Процедурата започва със сканиране и анализ на вашата стъпка. Това включва оценка на плантарния отпечатък, точки на натоварване и поддържането на стойката.
  2. Изследване на структурните аномалии: Специалистите използват специални инструменти и технологии, за да измерят и анализират структурните аномалии на стойката и ходилата, като например асиметрия, деформации и дисбаланс.
  3. Анализ на двигателните неравновесия: Терапевтите изследват какво се случва с походката и стойката по време на движение. Този анализ може да разкрие двигателни неравновесия и дисфункции, които могат да предизвикат болки и нарушения на двигателната функция.
  4. Персонализирани решения: След като биомеханичният анализ бъде завършен, специалистите ще ви предоставят персонализиран план за подобрение. Този план може да включва препоръки за подходяща обувка, ортопедични стелки, физически упражнения или физиотерапия.

Какви са ползите?

  • Подобряване на походката и стойката: С биомеханичния анализ можете да коригирате неравновесията и асиметриите в движението си, което ще подобри стъпката и стойката ви.
  • Намаляване на болките и нарушенията: Анализът може да помогне при различни проблеми, свързани с ходилата и стойката, като например болки в глезените, колената и гърба.
  • Предотвратяване на бъдещи проблеми: Ранното откриване на биомеханични проблеми може да предотврати развитието на сериозни нарушения и наранявания в бъдеще.

Биомеханичният анализ на ходила и стойката е ключов етап в постигането на по-здраво движение и по-добро физическо благополучие. Той предоставя информация и решения, които помагат на хората да се придвижват свободно и без болка, като същевременно предотвратява бъдещи нарушения и проблеми.