+Запишете час онлайн
Терапия с вендузи - изображение
cupping

Вендузотерапия

Вендузотерапия е метод, използващ вендузи (стъклени, пластмасови или силиконови съдове) за създаване на вакуум върху кожата. Този процес има за цел стимулиране на кръвообращението и лимфната система, като се повишава достъпът на кислород и хранителни вещества до тъканите. Вендузотерапията се прилага върху различни части на тялото, като обикновено се фокусира върху мускулите и кожата.

Как функционира вендузотерапията?

  1. Създаване на вакуум: Вендузите се поставят върху кожата и се създава негативно налягане чрез различни методи – чрез препомпване на въздух или използване на специални вендузи с помпа.
  2. Ефектът на вакуума върху кожата и тъканите: Този процес предизвиква разширяване на кръвоносните съдове, подобрява кръвообращението и помага за отделянето на токсини чрез стимулиране на лимфната система.

Приложения на вендузотерапията:

  1. Подобряване на кръвообращението: Вендузотерапията може да помогне за увеличаване на кръвообращението в определени части на тялото, което може да помогне за облекчаване на болка и напрежение.
  2. Релаксация и рехабилитация: Тази терапия може да бъде използвана за релаксация на мускулите след спортни усилия или като част от програма за физическа рехабилитация след наранявания.
  3. Намаляване на целулита и стягане на кожата: Вендузотерапията се използва и в козметични цели за подобряване на външния вид на кожата, като помага за намаляване на целулита и стягане на кожата.

Заключение:

Вендузотерапията е метод, който има различни приложения както в медицината, така и в козметиката. Важно е да се извършва от квалифициран специалист, който да се грижи за правилното прилагане на процедурата, за да се гарантира безопасност и постигане на желаните резултати.